Jongeren

Omdat jongeren die op de kinderleeftijd vaak de meest gangbare methoden om van het bedplassen af te komen al hebben geprobeerd, hebben ze meestal niet zoveel vertrouwen meer in een nieuwe trainingsmethoden of behandeling

Het kan daarom van grote betekenis zijn om in contact te komen met leeftijd- en lotgenoten. In het Droogbedcentrum in Meppel is voor dit doel een programma ontwikkeld voor volwassenen en jongeren vanaf twaalf jaar.
Inmiddels kunnen ook in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk jongere kinderen in een kleine groep getraind worden, deze training verschilt van de hieronder beschreven cursus.

Om voor Droogbedcursus in aanmerking te komen wordt er eerst een intake gedaan, dat houdt een kennismaking in en enkele eenvoudige, niet vervelende onderzoeken. Als er geen belangrijke afwijkingen worden gevonden en als de blaascapaciteit toereikend is dan kan men in aanmerking komen voor de interne Droogbedcursus in groepsverband. De wachtlijst kan wisselen, soms enkele maanden. Deze cursus is voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar die alles hebben geprobeerd om van het bedplassen te worden verlost. Een groep bestaat uit 4 leeftijd- en lot-genoten. Ze zijn 2 nachten intern, waarbij de manier van slapen moet veranderen  waardoor men wél wakker wordt van signalen van de blaas. Overdag worden in groepsverband  leuke creatieve en recreatieve activiteiten georganiseerd.