Bianca Smits tot ambassadrice benoemd

De Stichting Droogbedcentrum Nederland heeft Bianca Smits, schrijfster van het boek ‘Droge dromen, Natte lakens’, ik plas nog in mijn bed, maar wil je me trouwen?’ benoemd tot ambassadrice.
Bianca heeft op 12 juni het boek aangeboden aan haar ouders, in het droogbedcentrum te Meppel.
Vooraf werd ze hierover geïnterviewd door Catherine Keijl. Er is in Nederland weinig bekend over bedplassen bij volwassenen. Toch kampen er maar liefst naar schatting ruim 120.000 volwassenen (1%) met bedplasproblemen. Bedplassen is voor degenen die daar last van hebben, erg ingrijpend. Zij schamen zich ervoor en durven er niet voor uit te komen. Uit angst om bij anderen in hun bed te plassen, durven ze niet bij anderen te logeren, op vakantie te gaan of vaak zelfs geen relatie op te bouwen.

Het boek Natte Lakens, Droge Dromen, is het eerste boek dat in autobiografie vorm over dit onderwerp verschijnt. Bianca heeft tot haar tot op drieëndertigjarige leeftijd geworsteld met natte lakens. In een aangrijpend relaas beschrijft ze in dit boek met welke obstakels en onzekerheden ze werd geconfronteerd en hoe ze uiteindelijk deze strijd heeft gewonnen. Met het uitgeven van het boek hoopt ze op meer begrip voor dit probleem.

  Lees meer over Natte Lakens, Droge Dromen