• kenniscentrum bedplassen
  • kenniscentrum bedplassen
  • kenniscentrum bedplassen
  • kenniscentrum bedplassen
  • kenniscentrum bedplassen
Home | Contact | Downloads

Nieuws-zijbalk

Recente publicaties

Wil je op de hoogte blijven? Kijk dan snel op onze publicatiepagina voor de…
Lees verder

Promotie Ilse Hofmeester op 28 september 2016

Night-time voiding disorders. Hierin  resultaten van de Droogbed behandeling van het DBC Meppel
Lees verder

TV-programma over bedplassen

Het programma Feiten & Fabels van SBS6 heeft een item gemaakt over de plaswekker.…
Lees verder

Key publications

Lees hier een aantal publicaties met opmerkingen verzorgd door de editor Professor Guy Bogaert.…
Lees verder

ESPU congressen 2015 en 2016

Zie Videopresentaties van het ESPU Congres 2015 en 2016 met link bedwetting resource centre
Lees verder

Jongeren

Omdat jongeren die op de kinderleeftijd vaak de meest gangbare methoden om van het bedplassen af te komen al hebben geprobeerd, hebben ze meestal niet zoveel vertrouwen meer in een nieuwe trainingsmethode.

Het kan daarom van grote betekenis zijn om in contact te komen met leeftijd- en lotgenoten. In het Droogbedcentrum in Meppel is voor dit doel een programma ontwikkeld voor volwassenen en jongeren vanaf twaalf jaar.

Om voor Droogbedcursus in aanmerking te komen wordt er eerst een intake gedaan, dat houdt een kennismaking in en enkele eenvoudige, niet vervelende onderzoeken. Als er geen belangrijke afwijkingen worden gevonden en als de blaascapaciteit toereikend is dan kan men in aanmerking komen voor de interne Droogbedcursus in groepsverband. De wachtlijst is enkele maanden. De Droogbedcursus is voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar die alles hebben geprobeerd om van het bedplassen te worden verlost. Een groep bestaat uit 6 leeftijd- en lot-genoten. Ze zijn 4 nachten intern, waarbij de manier van slapen moet veranderen  waardoor men wél wakker wordt van signalen van de blaas. Overdag worden in groepsverband ook leuke recreatieve activiteiten georganiseerd. Er zijn fietsen en men gaat o.a. een keer op survival in het Staphorsterbos. Voor de recreatieve activiteiten is er sprake van een eigen bijdrage van € 75,00 verder wordt alles door de verzekering vergoed, die wil dan wel graag een verwijsbrief van de huisarts. Een afspraak voor een intake kan gemaakt worden op werkdagen tussen 9 en 12 uur. Wij zijn dan te bereiken op telefoonnummer: 0522-233850.

kenniscentrum bedplassen kenniscentrum bedplassen kenniscentrum bedplassen kenniscentrum bedplassen kenniscentrum bedplassen